جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ضربه اقتصادی به یزید

زمان مطالعه: 2 دقیقه

امام حسین‏ علیه السلام پس از اعمال عمره برای حج مُحرِم نشد، با یاران خود تا صحرای عرفات پیش رفت، کنار «کوه رحمت» دعای معروف «عرفه» را خواند و در حالی که همه حاجیان بسوی صحرای عرفات می‏رفتند و چادر می‏زدند، امام راه عراق را در پیش گرفت و از آنان جدا شد و نشان داد. آنگاه که اسلام در خطر باشد، تنها با انجام مراسم حج که جهاد ضعیفان است نمی‏شود به دین و قرآن یاری داد، باید به کربلا رفت و مسلّحانه با طاغوتیان زمین جنگید.

وقتی کاروان امام‏ علیه السلام به منطقه تنعیم «که مسجد تنعیم در آنجا قرار دارد» رسید به شترانی برخورد کردند که از طرف فرماندار یزید در یمن، هدایا و مالیات به شام می‏بردند، امام‏ علیه السلام آن اموال را مصادره کرد(1) و خطاب به صاحبان شتران فرمود:

حدیث 285

قال الامام الحسین‏ علیه السلام: لااُکْرِهُکُمْ، مَنْ أَحَبَّ أَنْ یَمْضِیَ مَعَنا إِلی الْعِراقِ أَوْفَیْنا کِراءَهُ وَأَحْسَنَّا صُحْبَتَهُ، وَمَنْ أَحَبَّ أَنْ یُفارِقَنا مِنْ مَکانِنا هذا أَعْطَیْناهُ مِنَ الْکِراءِ عَلی قَدْرِما قَطَعَ مِنَ الأرْضِ.

امام حسین‏ علیه السلام فرمود: (من شما را مجبور نمی‏کنم، هریک از شما مایل باشد که به همراه ما به عراق بیاید کرایه تا عراق را به او می‏پردازم و او در طول این سفر از مصاحبت نیک ما برخوردار خواهد گردید، و هر کس بخواهد از همین‏جا به وطن خود برگردد، کرایه از یمن تا این نقطه را به او می‏پردازم).(2)


1) چون امام حسین‏ علیه السلام امام بحقّ جامعه بود و یزید غاصب حکومت اسلامی بود مالیات‏های کشور اسلامی می‏بایست به حضرت اباعبدالله‏ علیه السلام تحویل داده می‏شد. پس درحقیقت امام اموال خود را بازپس گرفته است.

2) تاریخ طبری آملی ج3 ص296 و ج7 ص277، ارشاد شیخ مفید ص 219، مقتل الحسین علیه السلام، خوارزمی ج 1 ص 4220- تاریخ ابن أثیر ج2 ص547، کتاب لهوف ابن طاووس ص30، مثیرالاحزان ص 42، بحار الانوار ج 44 ص 367، اعیان الشیعة ج 1 ص 594، واقفه طف ص 157، انساب الاشراف ج3 ص 164، کامل ابن أثیر ج3 ص 276.