جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ارسال نامه‏ها (1)

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در آن روزگاران که از روزنامه و مجلّه و رادیو و ماهواره خبری نبود، پیام رسانی به جوامع اسلامی بسیار مشکل بود که با شیوه‏های گوناگونی تحقّق می‏یافت. یکی از آنها ارسال نامه به بزرگان شهرها و کشورهای اسلامی بود. وقتی نامه‏ای می‏آمد و خبر مهمّی را می‏رساند، فوراً در مجامع عمومی و مساجد مطرح می‏شد و بگوش مسلمانان می‏رسید. امام حسین‏ علیه السلام در آغاز قیام و خروج از مدینه نامه‏های گوناگونی برای اشخاص و بزرگان شهرهای اسلامی نوشت، تا قیام خود را بگوش جهانیان برساند مانند: نامه برای بنی‏هاشم در مدینه، نامه برای مردم مصر، نامه برای مردم بصره، نامه برای شیعیان کوفه. (به حرف ن – نامه‏ها، مراجعه شود.)

حمزة بن حمران نقل می‏کند: وقتی امام حسین‏ علیه السلام تصمیم گرفت از مدینه خارج شود، در جمع بنی‏هاشم کاغذی خواست، فوراً آوردند، امام بر آن کاغذ چنین نگاشت:

حدیث 259

قال الامام الحسین‏ علیه السلام: بِسْمِ‏اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ مِنْ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلیِّ إِلی بَنی هاشِمٍ، أَمَّا بَعدُ، فَإنّهُ مَنْ

لَحِقَ بی مِنْکُمْ اُسْتُشْهِدَ، وَ مَنْ تَخَلَّفَ لَمْ یَبْلُغْ أَلْفَتْحَ وَالسَّلامُ(1)

امام حسین‏ علیه السلام فرمود: (به نام خداوند بخشنده و مهربان، این نامه از حسین بن علی بن ابیطالب برای بنی‏هاشم نوشته می‏شود، همانا هرکس از شما در این قیام به من ملحق شود کشته خواهد شد، و هر کس با من نباشد به پیروزی نخواهد رسید، با درود.(2)

یعنی چاره‏ای جز قیام خونین برای حفظ اسلام نیست.


1) حدثنا ایوب بن نوح، عن صفوان بن یحیی، عن مروان بن إسماعیل، عن حمزة بن حمران، عن أبی عبدالله علیه السلام، قال:.

2) بصائر الدرجات ص481 حدیث 5، کتاب لهوف ابن طاووس ص28، مناقب ابن شهر آشوب مازندرانی ج4 ص76، مثیر الاحزان ص39، خرائج و جرائح ج2 ص771، بحارالأنوار ج44 ص330 و ج45 ص84 و ج42 ص81 حدیث 12، عوالم بحرانی ج17 ص179، کامل الزیارات ص75، تاریخ اسلام ذهبی ج2 ص343.