جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شرایط بیعت با پیامبر

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

پس از بعثت رسول گرامی اسلام ‏صلی الله علیه و آله و سلم بزرگان قبائل عرب و مدینه خدمت

آنحضرت می‏رسیدند و بیعت می‏کردند، که بیعت کردن نوعی هم پیمان شدن نیز بود و شرائطی داشت که باید از زبان حضرت اباعبدالله‏ علیه السلام شنید:

حدیث 108

قال الامام الحسین‏ علیه السلام: لَمَّا جاءَتِ الأَنْصارُ تُبایِعُ رَسُولَ‏اللهِ‏ صلی الله علیه وآله عَلَی الْعَقَبَةِ، قالَ: قُمْ یا عَلِیُّ. فَقالَ عَلِیٌّ: عَلی ما أُبایِعُهُمْ یا رَسُولَ‏اللهِ؟ قالَ: عَلَی أَنْ یُطاعَ اللهَ فَلا یُعْصی، وَ عَلَی أَنْ یَمْنَعُوا رَسُولَ‏اللهِ وَ أَهْلَ بَیْتِهِ وَ ذُرِّیَّتِهِ مَمَّا یَمْنَعُونَ مِنْهُ أَنْفُسَهُمْ وَ ذَرارِیهِمْ.

امام حسین‏ علیه السلام فرمود: (آنگاه که بزرگان «انصار» خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمدند تا در «عقبه» با آن حضرت بیعت کنند، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به علی‏ علیه السلام فرمود: برخیز ای علی و از آنان بیعت بگیر!!. پس علی‏ علیه السلام پرسید: ای رسول ‏خدا بر چه شرائطی از آنان بیعت بگیرم؟.

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم توضیح داد: «از آنان بیعت بگیر که: خدا را اطاعت کنند و نافرمانی خدا نکنند و آنچنان که خود و فرزندان و خانواده خود را حفظ می‏کنند، از رسول ‏خدا و خانواده و فرزندان او نیز محافظت و پاسداری کنند.»(1)


1) بحارالانوار ج 38 ص220، مجمع‏الزوائد ج 6 ص49.