وقتی در روز عاشورا، فشار نظامی بر امام حسین علیه السلام و یاران او سخت شد همه یاران اطراف آن حضرت را گرفتند و نگاه به چهره او دوختند تا چه رهنمودی میدهد، امام علیه السلام با چهرهای گشاده و نفسی آرام خطاب به آنان فرمود:
حدیث 185
قال الامام الحسین علیه السلام: صَبْراً بَنِی الْکِرامِ. فَمَا الْمَوْتُ إِلاَّ قَنْطَرَةٌ تَعْبُرُ بِکُمْ عَنِ الْبُؤُسِ وَالضَّرَّاءِ إِلَی الْجِنانِ الْواسِعَةِ وَالنَّعیمِ الدَّائِمَةِ. فَأَیُّکُمْ یَکْرَهُ أَنْ یَنْتَقِلُ مِنْ سِجْنٍ إِلی قَصْرٍ، وَما هُوَلأعْدائِکُمْ إِلاَّ کَمَنْ یَنْتَقِلَ مِنْ قَصْرٍ اِلی سِجْنٍ وَ عَذابٍ.اِنَّ أَبی حَدَّثَنی عَنْ رَسُولِ اللهِ صلی الله علیه وآله: انَّ الدنیا سجن المؤمن و جنة الکافر، و الموت جسر هؤلاء الی جنّاتهم و جسر هؤلاء الی جحیمهم.
ماکَذِبْتُ وَلاکُذِّبْتُ
امام حسین علیه السلام فرمود: (شما ای فرزندان کرامت و شرف، شکیبا و بردبار باشید، مرگ پُلی بیش نیست که ما را از مشکلات و سختیها به سوی بهشتبرین و نعمتهای جاویدان عبور میدهد.
کدامیک از شما دوست ندارید که از زندان به کاخهای زیبا انتقال یابید؟ مرگ برای دشمنان شما همانند آن است که کسی از کاخ به زندان و شکنجهگاه منتقل گردد، زیرا که پدرم از پیامبر خدا روایت کرد. «دنیا زندان مؤمن و بهشت کافر است»
و مرگ پُلی است که مؤمن را به بهشت و کافر را به جهنّم عبور میدهد، نه پدرم دروغ گفته و نه من دروغ میگویم.(1)
1) معانی الأخبار ص288، کالم الزّیارات ص37، اثبات الوصیّة ص139، معانی الاخبار شیخ صدوق(ره).