از خصلتهای مردم کوفه شمرده شده است که هم با علی بن ابی طالب «ع» بیوفایینشان دادند، هم با امام مجتبی «ع»، هم با مسلم بن عقیل و هم با سید الشهدا بیعت کردند و
پیمان شکستند.نامه دعوت نوشتند و تیغ کشیدند.این خصلت کوفیانه در ذهن دیگران مانده بود. هنگامی که امام حسین «ع» تصمیم گرفت به کوفه رود، افراد متعددی او را برحذر میداشتند و بیوفایی اهل کوفه را یادآور میشدند.خود امام حسین «ع» نیزروز عاشورا به این عهد شکنی و بیوفایی آنان اشاره کرد و فرمود: «وای بر شما ای کوفیان!
زشت باد کارتان!ما را به یاری فراخواندید، چون نزد شما آمدیم و ندایتان را پاسخ گفتیم، همان شمشیرها را که با ما هم قسم بود، به روی ما کشیدید… «یا اهل الکوفة!قبحا لکم وترحا، بؤسا لکم و تعسا، استصرختمونا والهین…»(1)، «کوفی» در خاطره مردم همردیف با «بیوفا» بود. حضرت زینب نیز در خطبهاش در کوفه، به کوفیان چنین خطاب کرد: «یااهل الکوفة!یا اهل الختل و الغدر» که اشاره به همان ریا، تزویر، نفاق و بیوفایی آن مردم بود.این ذهنیت، همچنان باقی است.از شعارهای مردم ایران پس از پیروزی انقلاباسلامی و در ایام جنگ تحمیلی، در حمایت از رهبری این بود که «ما اهل کوفه نیستیم، امام تنها بماند»، «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند.».
1) موسوعة کلمات الامام الحسین، ص 467.