حضرت اباعبدالله علیه السلام، بوسیله رسول گرامی اسلامصلی الله علیه و آله و سلم، از حوادث و تحولاّت سیاسی در امّت اسلامی آگاه بود، و علوم و اخبار لازم را از پدر و جدّ بزرگوارش بدست آورده و نسبت به حوادث آینده و سرانجام قیام کربلا شناخت کامل داشت. آنگاه که خویشاوندان و برادران امام علیه السلام نسبت به بیعت یزید با نگرانی صحبت میکردند و میگفتند: اگر بیعت نکنی، خاندان ابوسفیان تو را به قتل خواهند رساند.
امام در پاسخ آنها فرمود: حدیث 21
قال الامام الحسین علیه السلام:حَدَّثَنی اَبی أَنَّ رَسُولَاللهِ صلی الله علیه وآله اَخْبَرَهُ بِقَتِلِه وَ قَتلی، وَ اَنَّ تُربَتی تَکُونُ بِقُربِ تُرْبَتِهِ، فَتَظُنُّ اَنَّکَ عَلِمْتَ مالَمْ اَعْلَمْهُ، وَ اَنَّهُ لا اُعْطی الدَّنیَّةَ مِنْ نَفْسی اَبَداً وَلَتَلْقِیَنَّ فاطِمَةُ اَباها شاکِیَةً مالَقِیَتْ ذُریَّتُها مِنْ اُمَّتِهِ، وَلایَدْخُلُ الْجَنَّةَ أَحَدٌ اذاها فی ذُرِّیَتِها.(1)
امام حسین علیه السلام فرمود: (پدرم از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم خبر کشته شدن خویش و همچنین خبر کشته شدن مرا نقل کرد، و پدرم در نقل خویش این جمله را نیز اضافه فرمود که قبر من در نزدیکی قبر او قرار خواهد گرفت. آیا تو گمان میکنی چیزی را تو میدانی و من از آن بیاطّلاع هستم؟ ولی به خدا قسم که من هیچگاه زیر بار ذلّت نخواهم رفت و در روز قیامت مادرم فاطمه زهراعلیها السلام از آزاری که فرزندانش از امّت پدرش دیدهاند به پدر خویش شکایت خواهد کرد و کسی که از راه اذیّت به فرزندان فاطمه زهراعلیها السلام موجب رنجش خاطر او شده باشد داخل بهشت نخواهد گردید).
1) لهوف ابن طاووس ص11، خرائج راوندی ص26، مدینة المعاجز ص244.